My First Giveaway

U ols pengumpul tegar FM???
Kalau ya...haaa..mari kita meriahkan giveaway ni


Syarat-syarat pun senang....tak caya meh jengah SINI!!

Cepattttt....tarikh tutup ialah pada 6 June 2010 ni....

My Wish Giveaway-503020



Jom join giveaway anjuran


Hadiah plak tajaan





Ok...ni wishlist akak kalau menang ye!

RM 50

Nak kain pasang

RM 30

Beli cloth diapers untuk my baby Damia

RM 20

Beli broochlah...

Senang ajekan wishlist akak?? Hehehehe.......

Ilhanryan Mother's Day Lucky Draw



Marilah kita join lucky draw ni!!


anjuran Ilhanryan dan tajaan Aivee Emart & Ryansluver

Hadiah-hadiah menarik tau!Jom jengah...










Silalah jengah blog Ilhanryan ye!

 

Giveaway My Life...My Stories...Demi Adam Daniel

Nak join giveaway yang menawarkan hadiah yang sungguh mabeles!!!


Jom tengok antara hadiah yang menanti pemenang bertuah itu


Ni hadiah tempat pertama

Ni hadiah untuk tempat ke 4 dan 5

Ni untuk pemenang tempat ke 10

So sapa yang berkenan nak cuba nasib dapat hadiah-hadiah tu,silalah jengah blog ni ye!



Pertandingan Teka Berat Zara Maryam

Jom main teka-teka!
Kali ni nak try teka berat si baby cute ni...Zara Maryam

Aunty teka berat Zara Maryam pada 26 May 2010 ialah

4.55kg

U ols yang berminat nak join,jengah blog ini ye!

Giveaway From Us


Ibu Damia, Nana sekali lagi anjurkan giveaway...kali ni aku harap adale rezeki aku sebab closing date GA ni jatuh pada hari besday aku! Hihihi...kalau menang, memanglah bermakna sungguh besday aku tahun ni! Amin....

Jom check syarat-syaratnya yang tersangat sempoi...rugi kalau tak join!!

1. jadi follower

2.buat simple entry pasal giveaway ni tajuk : Giveaway From Us

3. upload banner kat entry & sidebar & link kan kat entry ni

3.tinggalkan link giveaway korang kat entry ni

Yang bestnya...part hadiah tu....
Best...best.....dptlah aku berjalan sakan ke Melaka cuti sekolahni kalau dapat hadiah tu....

TARIKH TUTUP GIVEAWAY : 23 MAY 2010

Berminat...klik aje sini!

First Giveaway By Putri Roh


Pagi Sabtu berjalan-jalan,
Sekali terjumpa terus berkenan,
Tak tunggu lama keyboard ku tekan-tekan,
Entry dihantar untuk penilaian.


Kengkawan yang peminat tegar giveaway macam aku ni, kalau tak join GA ni korang rugi sebab kata Putri Roh aka Koi...hadiah yang bakal dimenangi memang berbaloi2!! Apa tungu lagi, jomlah JOIN!!!


Pssttt Koi..tarikh hikmat tu besday ke? Hehehe..kalau besday, kita berkongsi tarikh hikmat yang sama!!

Wawa 5th Besday Giveaway - Senyuman Paling Menawan

Mood nak join giveaway sudah datang!

Kali ni aku nak join giveaway adik tomey ni


 
Ini gambar puteri ke 2 yang aku panggil Syasya...


Aku rasa gambar Syasya ni gojes sebab anak dara aku ni suka sangat melawa...bila balik KL, adik aku yang jadi mak andamnya...tengoklah tu dia bergaya dengan spek besar adik aku tu dan rambut tu diironkan untuk nampak ala-ala rebonding!

Berminat nak join sama??? Jengahlah blog Mama Wawa ni ye...


Sofia and Emak's Birthday Giveaway

Aku kembali memeriahkan giveaway lagi!

Kali ni join



Sebelum tu nak wish dulu

SELAMAT HARI LAHIR
buat si cute Sofia dan Emaknya!

Semoga kehidupan kalian dirahmati Allah hendaknya....amin...

Jom tengok syarat-syarat nak join giveaway ni
V
V
V
V
V
V

1. Jadi follower Blog Emak Sofia ini atau Blogshop Emak Sofia ini

2. Buat satu entry pasal giveaway ni bertajuk “Sofia & Emak Birthday's Giveaway”

3. Tepek banner giveaway ini kat entry dan kat side bar...jangan lupa link back kat entry ni tau!

4. Tinggalkan link entry kat bahagian comment entry ni untuk Emak Sofia datang wat kunjungan ye. Kalau tinggal kat chatbox atau entry lain, Emak Sofia tak akan terima tau…

Senang aje kan?? Tarikh tutup giveaway ni ialah pada

20 MEI 2010

jam 12.00 tghari

Nak join, KLIK SINI YE!

Hadiah Sudah Mari!!!



Sape nak sabun herba free?? Sabun lulur lagi! boleh buat kulit jadi halus...mulus....wangi....Wowww....akak nak..nak!!!
Kalau u ols pun nak jugak, meh kita meriahkan giveaway ni ye!

Boleh klik kat sini


Syarat-syarat nak join pun senang sangat....

1)menjadi followers chekjuaino.

2)buatkan satu post promosi chekjuaino di blog anda dengan amik gambar nie...


3)dah siap tinggalkan komen di chat box..chekjuaino akan tengok...


4) yang paling"ape yg penting" ADD kan le blog ni di blog list anda .


Sapa yang bertuah akan dihubungi oleh pihak kami setelah undian dibuat.


Tarikh tutup : 20 May 2010

Apa tunggu lagi,cepatlah join!!!1

Sararisa Craft Giveaway Kembali!


Sararisa yang mahir dalam kerja buat krafnya sekali lagi anjurkan


sempena birthdaynya....

SELAMAT HARI LAHIR BUAT SARA!

Semoga segalanya dipermudahkan Allah dan dimurahkan rezeki....amin....


Jom kita check syarat-syaratnya :

antara syarat2 nya ialah:


~ add blog sararisa-craft ke dlm blog list anda dan jadilah follower- DONE

~ copy gambar diatas,buat entri khas dan letak link blog sararisa-craft- DONE

~ tinggalkan link anda dan jejak anda di ruangan komen entry ini sahaja. -DONE

~ tarikh tutup contest ini ialah 18 MAY 2010 pada pukul 8 mlm - SEMPAT LAGI KLU NAK JOIN!
 
Ni antara hadiah-hadiah yang menanti pemenang bertuah :

~ 1 helai tudung bawal korea


~ 1 pek DIY felt (card holder)


~ 1 framed quilling pattern


~ 1 pc felt hp strap


~ fridge magnet - london


~ 12pc novelty button


~ 20pc button


~ 6pc crystall heart shape


~ 4pc crochet flower


~20pc pearl flatback heart


~ 3pc emblishment flower

So apa tunggu lagi, nak join KLIK AJE KAT SINI!

I'm so happy and I'll be giving away this!!!

Waaaddduuuhh...aku cukup teruja bila tengok hadiah ni yang nak diberi kepada insan yang bertuah...hanya seorang....


Steam It by Tupperware yang ingin diberi FREE oleh  Azdra Azdra

Tapi sebelum nak dapat steamer kat atas tu, kena teka teki teka tekuk dulu harga Damask bedsheet kat bawah ni 
V
V
V
V
V
V
V

 
Ok,Ayu teka harganya ialah

RM159.90

Pink Vintage Giveaway


Pn Ira yang memang terkenal dengan hasil kerja tangannya yang mabeles buat giveaway ni sempena hari jadinya

Selamat Hari Lahir buat Pn Ira!!

Semoga dipanjangkan umur, dipermudahkan Allah dalam segala urusan dan berjaya dalam apa jua yang dilakukan ye!


so aku sangat teruja nak join!



Meh kita check dulu syarat-syaratnya : (kena buat semua tau, kalau tak kena reject!)

1. perlu letak comment dlm entry INI SAHAJA.. komen kat shoutbox, email tak diambil kira.. simple je..-OK,DONE

 
2. WAJIB jadi follower sy.- DONE OSO
 
3. perlu buat satu ENTRY pasal GA ni.. buat la mcmna sekali pun..tpi mesti consist semua kat bawah ni.. (kejam2.. kasi byk kerja pulak. )..klw tak cukup criteria kat bawah.. automatic terbatal dari penyertaan.. relax la kawan2...ni baru la thrill..nak tgk sapa yg sanggup sapa yg tak.. kekeke.. (sila tarik diri awal2)

a) mcmna dpt tau blog Pink Vintage yg sungguh menawan ni (perasan sikit nooo)

    Ayu dapat tau blog Pink Vintage ni dari Malaysia Giveaway sebab perasan ada giveaway kat sini...(ni jujur punya jawapan!)

b) apa pendapat anda tentang blog Pink Vintage ni? pjg @ pendek doesn't matter k.

    Sangat teruja dengan bakat yang dianugerahkan Allah kepada Pn Ira...macam Ayu ni yang keras tangan,memang terpikat betullah bila tengok hasil kerja tangan Pn Ira yang sangat menarik dan mengkagumkan! keep up the good work dear!

c) kekerapan anda melawat blog Pink Vintage

    Secara jujurnya, ini adalah pertama kali Ayu sampai kat blog Pink Vintage ni..pasni akan kerap jengah sini walaupun tak menang giveaway ni sebab hati dah tertarik tengok hasil kerja tangan Pn Ira.

d) andaikata anda yg menang..apa yg akan anda buat???

    Alhamdulillah...bersyukur sangat-sangat kepada Allah yang memberikan rezeki ini...juga terima kasih banyak-banyak kepada Pn Ira yang sudi menganjurkan giveaway ni serta sudi bagi hadiah free aje......

Tupperware For Mother's Day Giveaway

Nak join!! Nak join!!!

Tupperware For Mother's Day Giveaway


anjuran


dan tajaan





Ok..ini gambar Ayu bersama-sama 3 anak dara yang semakin membesar....


Gambar ni diambil masa kami bercuti ke Kuantan pada bulan Mac yang lalu...

SweetBonda.Com 1st Giveaway

Sweetkah anda??? Kalau rasa sweet...jom kita join


Nak tahu syarat-syaratnya...jangan segan, jangan malu...jom klik aje kat sini ye!

Saya adalah Sweet Bonda kerana saya merupakan seorang Mama kepada 3 orang puteri yang kiut miut,sweet dan sedang membesar....Nana, Syasya dan Damia...keletah mereka yang kadangkalanya menguji kesabaran Mama tapi apapun Mama tetap gembira melayan kerenah kalian. Saya juga adalah seorang isteri kepada En Suami yang penyayang, seorang guru kepada pelajar-pelajar kesayangan, seorang kakak, seorang adik dan juga seorang anak kepada keluarga. Kehidupan saya bertambah sweet apabila bertarung nyawa di bilik pembedahan sebanyak 3 kali semata-mata untuk melahirkan anak-anak kesayangan ke dunia. Kehidupan saya bertambah-tambah sweet bila hidup saya kini sudah lengkap~ada anak-anak dan suami yang penyayang, pekerjaan yang tetap dan kehidupan yang aman bahagia. Semoga segala nikmat yang dipinjamkan Allah ini dapat dimanfaatkan dengan sebaik mungkin....Amin....

Contest Mai Secawan

Korang pernah dengar produk HPA? Ala...kalau kat iklan tu, glaer dengan ayat ni...

MAI SECAWAN!!

heheheh...so ada produk Radix untuk dimenangi oleh pemenang bertuah....


Aku pun penggemar kopi Radix....

Meh kita tengok apa khasiat kopi Radix ni ye!



Khasiat Kopi Radix:

Menghilangkan Sakit Sendi dan Sakit Pinggang

Penyakit arthritis dan rheumatism terjadi hasil daripada peradangan yang berpunca dari ketidak seimbangan suhu. Kesannya mewujudkan kelebihan asid seperti asid urik yang menyebabkan ghout. Kopi Radix akan bertindak secara diuretik (memperbanyakkan kencing) dengan melakukan pengimbangan suhu dan asid. Terdapat testimoni yang banyak yang menceritakan kelebihan penggunaan Radix yang dapat menghilangkan sakit pinggang dan lutut.

Demam Panas

Minuman Kopi Radix akan menghilangkan rasa hendak demam jika diambil pada peringkat awal kerana bahan yang terdapat dalam Radix akan meningkatkan sistem imuniti untuk membunuh kuman yang menyerang tubuh. Tindakan bioflavonoid akan meningkatkan lagi aktiviti sel-sel imuniti dengan mempercepatkan pergerakan ke tempat serangan. Minuman Kopi Radix akan menyebabkan seseorang itu kencing dengan banyak, berpeluh dan terasa dahaga. Kesan dahaga ini membuatkan seseorang pesakit itu banyak minum air di mana suhu tubuh akan kembali stabil.

Ketumbuhan

Bahan yang dikenali sebagai quassinoid yang terdapat dalam Radix merupakan bahan anti tumor yang boleh menghilangkan ketumbuhan di otak. Ini diperkuatkan lagi oleh kajian Dr. Azizah Hamid daripada Universiti Putra Malaysia (UPM) pada tahun 2000. Dalam kes yang sebenar, HPA mempunyai rekod menyembuhkan ketumbuhan di otak setelah pesakit diberikan Radix bersama Omega3 dan Spirulina.

Radix Untuk Kaum Wanita

Radix mempunyai bahan antioksidan yang boleh memerangkapkan radikal bebas yang menyebabkan pelbagai penyakit. Bagi wanita yang menghadapi masalah keputihan, lelehan cecair ini dapat dihilangkan dengan hanya meminum Kopi Radix, begitu juga dengan senggugut. Kopi Radix mempunyai kesan detoksifikasi yang boleh mengeluarkan keracunan di hati dan membetulkan perjalanan darah. Bagi wanita yang menopouse, mereka memerlukan pytoestrogen dan kalsium untuk tulangnya dan ini boleh didapati dalam Kopi Radix.

Kopi Radix Untuk Pesakit Kencing manis dan Darah Tinggi

Radix juga mengandungi betasitosterol dan stigmasterol yang bertindak sebagai hipoglisemik (menurunkan paras glukos). Kekuatan gandaan diuretik menjadikan Kopi Radix juga boleh digunakan untuk merawat hipertensi.

Kopi Radix Untuk Tenaga

Kesan afrodisiak meningkatkan tenaga kelakian dan baik jika disinergikan bersama Omega3. Bagaimana ini berlaku? Satu kajian yang dilakukan di Universiti Malaya (UM) menunjukkan bahawa tikus putih yang diberikan Radix menunjukkan penambahan 480% hormon jantan manakala tikus betina pula melahirkan anak jantan lebih daripada anak betina dengan nisbah 3:1.

Kopi Radix mengandungi 7 herba pilihan :

•Tongkat Ali (AFRODISIAK/ANTIOKSIDAN).

•Pokok Mata Pelanduk (DIURETIK).

•Pokok Teja Lawang (KARMINATIF).

•Pokok Tebu Gajah (ANTIDOT).

•Pokok Mengkudu Hutan (LAXATIF).

•Halban (IMUNITI).

•Larak Hutan (KARDIOTONIK).
 
Kalau u ols nak join contestni, silalah jengah blog Mrs Fiza ye....

Funniest Baby Face Contest

Jom rakyat jelata sekelian....kita meriahkan


anjuran








Ok....ini gambar yang dipertandingkan....




NAMA ANAK : WAN ADRIANA BATRISYIA BT WAN FARID
UMUR : 4 TAHUN
NAMA IBU : NOR AZLINA IDRIS

U ols nak join???KLIK SINI ok....

For Your Lovely Baby Contest

Alahai...pucuk dicita..ulam mendatang! Tengokkan hadiah yang ditawarkan untuk pemenang bertuah buatkan aku tertarik nak join

Cantik tak wallet kat atas tu??? Kalau u ols nak cuba nasib, jom kita meriahkan


Kalaulah ahkak yang menang wallet tu, alahai...sukanya rasa di hati sebab purse yang sedia ada ni pun tunggu masa nak kena tukar!

Ok kengkawan...apa tunggu lagi...jom,jom,jom...jom join contest di atas tu...

Simple May Contest From D.A

Wahai orang kampung sekelian!! Jom kita pakat-pakat meriahkan contest adik comel nih!




anjuran adik Durratul Ain


Sangat senang untuk dijoin....Nak tahu lebih lanjut




Ingat....namakan AYUIDRIS sebagai referral anda!

Face Expressions Contest

Berblogwalking..terjumpa contest ni yang aku tersangatlah nak join!


'Create


Kat bawah ni gambar yang aku sertakan untuk join contest ni
V
V
V
V
V
V
NAMA ANAK : WAN ADRIANA BATRISYIA BT WAN FARID
UMUR : 4 TAHUN

Inilah gambar anakku yang ke 2, yang lebih mesra dipanggil Syasya..Syasya ni nakal sikit orangnya...Masa ni kami tengah tunggu makanan sampai. Nak hilang rasa bosan, dia nampak ada beg plastik terus diserkupnya kat kepala dan buat aksi macam kat atastu....

Contest Baca London:Menang London

Nak join..nak join....



Menarik betul akak tengok hadiahnya, tu yang akak teruja nak join contest ni!

Dalam banyak-banyak entry, akak paling suka entry ini


sebab

1.  walau di mana kita berada, kita tetap teringatkan negara tercinta. Bak kata pepatah, hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri...baik di negeri sendiri.Walau buruknya negeri sendiri, tapi bila duduk jauh, yang buruk itulah juga yang dikenang.  

2. bila jauh di perantauan, kita akan bandingkan dengan segala kesenangan yang ada di negera kita....tapi, dari situlah kita dapat timba pengalaman....kalau tidak, tak akan ada pengalaman kan.....susah senang di negara orang, InsyaAllah bila dah balik semula ke Malaysia adik lebih tabah hadapi segala dugaan kat sini.

3. daripada pembacaan akak yang tak pernah pi London ni, bagus jugak adik bagitau camne keadaan kat London tu...apa yang ada, apa yang tak de kalau banding dengan Malaysia...yang baik kita ikut, yang buruk kita jauhi..tq for sharing!

ALL THE BEST TO U!

Akak dapat tahu contest ni dari MALAYSIA GIVEAWAY